Wie is Techniek-juf Saskia de Boer en wat doet zij?


De Techniek-juf legt het uit
De Techniek-juf legt het uit

De Techniek-juf legt het uit

 

Na haar studie was Techniek-juf Saskia de Boer als groepleidster werkzaam in instellingen voor kinderen met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen. Daarna werd Saskia ski- juf in Oostenrijk en werkte zij in de kinderopvang. Als moeder van drie kinderen assisteerde zij op de basisschool bij uiteenlopende activiteiten. Na het behalen van het diploma coördinatrice Wetenschap en Techniek en de gevolgde cursus Onderzoeken & Ontwerpen is zij al langere tijd actief als Techniek-juf.

 

U kunt de Techniek-juf in verschillende settingen aantreffen, zoals op basisscholen, op BSO's, bij kinderen op bezoek in ziekenhuizen en instellingen, op verjaardagen. Techniek-juf Saskia verzorgt workshops voor alle kinderen in de groepen 2 t/m 8.

 

Voor de BSO en basisschool kunt u kiezen uit de leerlijn techniek, waarin de Techniek-juf vele werkstukken heeft gerealiseerd. Deze werkstukken gaan uiteraard na afloop mee naar huis. Daarnaast zijn op verscheidene basisscholen de deuren geopend om na schooltijd te werken aan sprankelende werkstukken.

 

KunstebCentrum Soest Ouder & Kind. Zie de website: www.ideacultuur.nl 

 

Workshop bij jou in de buurt. Daarbij kunnen de kinderen kiezen uit wel vijftig verschillende werkstukken. Ook is er een speciaal uur gemengde groepen en alleen voor meisjes  van 8 t/m 14 jaar. 

 

Tijdens het Knutseluur (na schooltijd) dat steeds bestaat uit een serie van zeven x 1,5 werkuren maken kinderen verschillende werkstukken. Van een beweegbare meeuw mobile tot je eigen flipperkast en nog heel veel meer. De kinderen gaan bouwtekeningen leren lezen en ook zelf maken. En ontdekken wat je met verschillende materialen kunt maken en leren hoe je veilig werkt met gereedschap. Natuurlijk mogen zij hun zelfgemaakte werkstukken mee naar huis nemen en die een ereplaatsje geven in hun kamer.